måndag 20 juli 2009

+ 30 kg i 30 graders värme för 13 år sedan

Sommaren 1996 var olidligt varm, speciellt som jag var höggravid och bar på en så där 30 kg extra. Puh. Den allra sista gången jag vägde in mig hos MVC var jag 2 veckor över tiden och vägde 97 kg. Med gråten i halsen sa jag att "nu ställer jag mig inte på den där vågen igen" och den snälla barnmorskan tröstade förstås... Jag behövde inte vänta längre och ett par dagar senare skrevs jag in på BB. Efter igångsättning med dropp och en lång och utdragen förlossning, som slutade med sugklocka, välkomnade jag S till världen. 20 juli kl 9.05 en strålande dag. En långsmal flicka med ihopsnörd liten mun, rödrosiga kinder, mörkblå ögon och en liten rödblond tofs mitt på huvudet.S fyllde 13 år idag!
Jag är tonårsmorsa nu. Gillar inte ordet. Får alldeles för mycket negativa vibbar och allmänt trista associationer av det. Min lilla flicka som nyss bar ljuva sommarklänningar och hade håret flätat a la barnen i Bullerbyn. Nu stor (nästan lika lång som jag) och med ena benet i vuxenvärlden. Det är Facebook och kärleksnoveller och fotbollsträningar och musik och kläder och smink och så förstås det viktigaste i livet just nu, kompisarna. Vet att det är helt som det ska, men kan ändå inte låta bli att längta framåt några år, när vi kan mötas på nytt. När mamman inte bara är hopplöst pinsam utan någon som man kan vända sig till i förtrolighet.
Idag firade vi i S och jag behövde inte stjäla till mig en kram i farten. Det var en fin dag idag.
Bjuder på några personliga favoriter bland många fina bilder genom åren.

(foto moster Maja)

Porträtt fixat på balkongen med hjälp av svart tygfond.


Sommarlov hos morfar i Roslagen.


PS
Till er gravida som lider i sommarvärmen, håll ut! Det är värt varenda minut i slutänden. Och varenda kg också för den delen.

1 kommentar:

  1. Ha ha, jag hade tur som födde min Matilda på våren.
    Jag tycker tiden går jätte snabbt och Matilda är bara två år.
    Vilken härlig blogg du har!
    Kram från andra sidan plurret.

    SvaraRadera

Skriv nåt, jag blir så himla glad då!