måndag 23 augusti 2010

Alla dessa siffror

     googlad bild

Skolstart. Vilken pärs. 3 barn varav 2 började nya högstadieskolor idag. Två som dessutom from i morgon ska börja ta sig själva kommunalt med allt vad det innebär i tidsberäkning och tabeller. Tusen papper och formulär att fylla i, 5 scheman om man räknar med fotbollens träningstider och ja, det måste man helt enkelt för att få livet att gå ihop något så när. Jag har migrän nu, det blev lite overload i hjärnan. Jag som inte ens gillar siffror från början.

Inser att allt är väldigt annorlunda nu mot när jag gick i skolan. Eller kanske beror det på att jag är annorlunda som förälder? Min mamma visste ingenting om mitt schema, jag gick eller cyklade till skolan från 1:a klass och skjuss till träning eller match, det har då aldrig jag fått. Är det detta som menas med curling?
Kram,
Matilda

2 kommentarer:

 1. HA, ha... jag känner igen mig i det du skriver! När vi var små tog vi större ansvar själva... Ja, jag tror att vi curlar för våra barn idag ;-)

  SvaraRadera
 2. Här hemma har vi nästan börjat få koll på läget om man nu får det någon gång!
  Våra barn började i skolan för en vecka sedan och idag fick jag en kopia ordnat på barnens schema, ett på barnens rum och ett till oss. Mappar, klä om böcker, delat vem som kör vem. Ge fikan till tolvåringen i dörren som "tror" att han har lagt ner den. ( helst utan att han märker det ; )
  Jag inbillar mig själv att jag inte är curlingföälder helst med tanke på att vi pratar så mycket om att låta våra barn ta ansvar.
  Men det är svårt för barnens samhälle ser så helt annorlunda ut än när vi växte upp.
  Vad händer om vi låter våra barn själva cykla eller säger nej till att vara den som bakar tårtan. Eller ännu svårare, står för att vi inte har råd med att ha dom där senaste kläderna.
  Ja, det är inte helt lätt att svara på men det tåls att diskutera och tänka på.
  Själva låter vi våra barn ta mer ansvar och säger nej. Men det är inte alltid lätt!!!
  Kram Kattis

  SvaraRadera

Skriv nåt, jag blir så himla glad då!