tisdag 27 juli 2010

Förbannad


montage med bilder från Ritter Sports hemsida

Det är inte ofta jag blir besviken på vår svenska läkarkår men mötet ikväll på mödravården upprörde mig. Så pass att jag har svårt att släppa det.
Efter att ha kört in sitt finger i min ömma navel och hårt tryckt runt trots mina (i och för sig)ganska milda protester (vill ju inte verka mesig men ändå säga ifrån) konstaterade han att jag mycket riktigt har ett navelbråck. Har haft i flera år.
"Jag skickar en remiss för operation men det blir inte förrän efter din graviditet" säger den stressade läkaren bistert.
"Jaha, men det är ju ett halvår bort" svarar jag och försöker trevande ta reda på vad jag ska göra fram tills dess. Detta eftersom det uppenbarligen besvärar mig mer och mer i takt med att magen växer. Gissa vad svaret blir?
Avmätt och snorkigt "TIG OCH LID".
Frågar mig om det verkligen var så han sa och ja, det var det.
Jag försöker ta upp frågan om gördel eller liknande för att avlasta trycket.
"Tja, du kan ju använda ett sånt där bälte som tyngdlyftare brukar ha" blir svaret på den frågan.
Kände riktigt hur luften gick ur mig, när jag med sinnesbilden av en fullständigt ihopklämd gravidmage bakom ett hårt läderbälte, tog i hand och klev ut.

Så, om någon av er som läser här har erfarenhet av navelbråck, snälla hör av er med tips!

Och vad har allt detta med Ritter Sport att göra kan man fråga sig? Jo, jag köpte en kaka med jordgubb/youghurt på vägen hem, i ren depression.

8 kommentarer:

 1. Hej där,
  Jag kan noll och inget om navelbråck men mitt tips är att googla ... För övrigt vill jag bara önska dig lycka till och beklaga det trista bemötande du fick av din läkare! Fy, vad less man kan bli på sånt! Hurra för att choklad finns! :)
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Vilket ohyfsat bemötande du fick, kan förstå att även läkare är stressade men de får inte behandla en patient och medmänniska på detta sätt:(

  Underbar bild som man blir glad av:)

  SvaraRadera
 3. Men herregud vilken skitläkare! Usch vad jag blir upprörd över sånt där!

  Som när min sjukgymnast ville få mig vidare undersökt och röntgad av läkare (nacksmärtor, domningar i alla fingrar, stelhet m.m. efter en ridolycka) och jag får brevsvar från läkaren att "smärtan får du lära dig leva med" "kanske du får äta smärtstillande i perioder", och då hade han alltså inte ens träffat mig.

  Kanske har din skitläkare och min skitläkare gått samma undermåliga utbildning?

  Hoppas du hittar någon/något som kan hjälpa! Tycker att en gördel låter som att det borde kunna lindra lite.

  Kramar!

  SvaraRadera
 4. aaaaaaaaah... vilken gris! Kolla runt på familjeliv.. där brukar man hitta likasinnade oavsett problem =)

  SvaraRadera
 5. Läkare borde få genomgå en psykologisk test och utbildning i detta ämne regelbundet. Jäkla skitstövel rent ut sagt.
  Vägra träffa honom igen.!!!
  Inte undra på att du behövde en rittersport, Lite skönt att få en anledning ibland = )

  SvaraRadera
 6. Nej, inga tips om bråcket, men tips om Patientnämnden. Sådär får inte en läkare säga!!!! Han kommer varken få prick eller varning men han kommer få sig en tankeställare och det behöver han. Själv råkade jag ut för en läkare som meddelade mig att jag skulle få missfall på ett bryskt och klantigt sätt och jag är glad att jag orkade driva processen. "Missfallet" fyllde f ö 9 i våras. *fnys*

  SvaraRadera
 7. lite sent ute eftersom jag nyss hittat hit.har tyvär inga tips på vad som kan lindra men jag fick också navelbråck under min första graviditet.då sa dem att det skulle opereras efter förlossningen. inget mer hände och jag tänkte inte så mkt mer på det för smärtan försvann ju när barnet kom. sen blev jag gravid igen förra hösten. då kom jag på att de lovat mig en operation för navelbråck.men då var det ju försent. men nu vill jag inte ha några fler barn tror jag. har en av varje och jag är bara 24 så jag vill prova ngt annat nu=)du har en jättefin blogg som jag hittade till via underbaraclara och jag kommer att fortsätta följa dig. man är ju lokalpatriot!(bor i ragvaldsträsk som ligger ca 2 mil från burträsk)//mvh karin

  SvaraRadera
 8. Hej Karin!
  Ååå, Burträsk! Dit var vi somras och åt god lunch, verkligen jättefint. Vad kul att du hittat min blogg och hoppas du får bukt med ditt navelbråck. Jag har en remiss till operation som ligger och väntar till efter förlossningen. Ska bli skönt att fixa till det.
  Kram

  SvaraRadera

Skriv nåt, jag blir så himla glad då!