fredag 25 december 2009

Jul i torpet


Först måste jag börja med att tacka för era rara hälsningar och även passa på att önska er fortsatt GOD JUL!
Vart tog tiden vägen? Man skulle kunna tro att det var bloggförbud igår men jag hade minst sagt fullt upp. Att bjuda 25 personer på mat i ett torp utan rinnande vatten och med 2 gamla eldstäder som värmekälla var minst sagt lite trixigt. Inte jobbigt och inte svårt bara lite tidskrävande. Det blev lyckat och all mat var så god. Barnen var superduktiga. J och R var garderobierer och S var min kallskänka och hjälpreda i köket.
Mellan mat och efterrättsbuffé bjöd vi på ett litet överraskningsmoment ute i stallet. Vi serverade rykande varm äppelmust med kanel och J läste ur julevangeliet och sedan fick gästerna kika in i krubban som vi byggt upp i naturlig skala med en gammal Babyborn docka som Jesus. Mest fascinerande var att vi alla lyckats hålla tyst om detta projekt sedan höstlovet!
Efter julklappsutdelningen skickade vi upp ett par ballonger på den klara himlen.
I morse var vi i julottan och sedan dess har vi inte gjort så mycket mer än att vila. Älskar den okomplicerade tillvaron och njuter i fulla drag av att låta oss bjudas än hit och än dit. Vardagen är plötsligt långt borta. Nu ska vi strax på middag hos svägerskan i stan.
Hoppas att ni har det bra.
Kramar
Matilda K

1 kommentar:

  1. Klockrent! Underbart! Så mysigt, tummen upp! Kram Helena

    SvaraRadera

Skriv nåt, jag blir så himla glad då!