lördag 22 augusti 2009

Dominoeffekten


Jag har en väninna som är nyseparerad med två små barn. Vi lånade ut vårt hus till dem i somras. Ett bra byte. De fick ett ställe att springa omkring på i närhet av natur och bad och vi fick husvakt. Strax innan vi åkte gick jag husesyn med väninnan för att visa var allt finns och hur allt fungerar. Det var bara det att ju längre vi höll på ju fler saker insåg jag fungerar inte. Så här lät det ungefär
"Här är spisen, vrid här för att höja/sänka lågan. Fläkten går, men lampan fungerar inte."
"Så här sätter du på tvätten men torktumlaren fungerar tyvärr inte."
"Så här startar du diskmaskinen, övre bestickfacket funkar inte, ni får diska besticken för hand." "Så här ändrar du kanal på tv´n men dvd´n är trasig"
"Du tänder badrummet här, men det är bara en av 5 (obytbara?!) lampor som lyser..."
"Här är elementet i sovrummet om det blir kallt, golvvärmen funkar inte"
Ja, ni förstår läget. Listan kan fyllas på med fler saker men det är alldeles för deprimerande! Förra ägarna till vårt radhus renoverade och rustade upp hela huset till absolut toppskick. Vitvaror som verkligen var top of the line. Då. 1998. Med påföljd att precis alla maskinvaror och apparater just nu fallerar en efter en, likt ett domino. Suck.

Skulle behöva fixa allt detta och lite till nu i höst. Eller så får vi ta en sak i taget. Med tanke på dominoeffekten (inför framtiden) kanske det är bättre att byta en sak om året. Passar nog plånboken bättre!

Ps Bilden hittade jag här. Där finns alla möjliga bilder att ladda ner som screensavers mm för den som gillar sånt.

1 kommentar:

  1. Du er nok ikke alene om å ha det slik. Nå blir det snart høst og da kan man fikse slike ting. Da blir de også kanskej mer synlige. Men en ting av gangen er lurt! Utrolig godt å høre at andre også har det slik :-)

    SvaraRadera

Skriv nåt, jag blir så himla glad då!