fredag 10 december 2010

Hemma hos oss, del 1

Vardagsrummet är långsmalt och har tre fönster samt en balkongdörr ut till en minimal balkong i söderläge, den vätter mon baksidan av vår tomt. Dörröppningen in till vardagsrummet är en extra bred öppning utan dörr och leder ut till hall och kök. Vi har inget matbord i köket utan nyttjar halva vardagsrummet som matplats.  Lägger upp lite före-efter så ser ni hur jag nu bytt plats på matdel och soffdel.

Soffgruppen före. Ett ihopkok av möbler som vi hade i våra respektive lägenheter när vi träffades. Kalt och ganska omysigt i största allmänhet. Tjocktvn är nu placerad i R´s rum som speltv. Den enda som saknar gamla soffan är Tolle som inte får lov att sitta i den nya...

Nu-matplats. En stor matta under bordet skapar så mycket bättre atmosfär. Hellånga gardiner ger ett mer ombonat intryck även om de "bara" är vita. Kvar att fixa är dock en bra taklampa ovan bordet samt en tavelbelysning som också kan belysa den fina bronsskulpturen (en husgud!) som mannen köpt på en resa i Indonesien.
Egentligenhar vi inte renoverat utan snarare bara möblerat. Det enda jag gjort är att spraymåla elementen. På sikt skulle golvet behövas ses över. Rummet är ljust, varmt och torrt. Parketten har spruckit lite här och var men det är inget vi orkar ta tag i just nu... Jag gillar den vita basen, de hellånga gardinerna ger ett mycket mer ombonat intryck än de taniga veporna som hände där innan. Accentfärgerna är beige, brunt och natur förtillfället men jag funderar redan på vad vårens färger kan komma att bli (yrkesskadat). Har missat att dra upp markisen på balkongen och nu är det för sent-den är full av fastfrusen snö...
M, om du läser här vill jag hälsa att azalean som ni hade med er står sig jättefint! Är lite stolt rentav!


Strax soffhörnan...
Kram
Matilda K

2 kommentarer:

  1. Vad ljust och härligt rum det är! Vitrinskåpet är jättefint... ser nästan ut som ett läkarskåp..?

    SvaraRadera
  2. Hej Lotten!
    Tack. Vitrinskåpet köpte vi av de tidigare ägarna till radhuset som ville slippa flytta med det. Det är inget märkvärdigare än ett skåp från Ikea, jag gillar det hur som helst i all sin enkelhet.

    SvaraRadera

Skriv nåt, jag blir så himla glad då!