måndag 30 november 2009

En efterlysning

Jag undrar, var köper man bakgaller?
Ett sånt där vanligt stålgaller som kakor ska svalna på? Kan inte minnas att jag sett någonstans, de har alltid bara funnits i varje kök jag haft. Inte i detta dock. Någon som vet?

Kram
Matilda K

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag köpte mitt galler här; http://www.lyckasmedmat.se/product_info.php?products_id=535

  Hoppas att allt är bra med dig, själv har jag börjat jobba igen efter en lång föräldraledighet och har därför varit osynlig ett tag.
  Kram malin

  SvaraRadera
 2. ...förresten, det kanske inte var ett sånt galler du menar? Du kanske menar ett sånt som är i ugnen?

  SvaraRadera
 3. Hej Malin!
  Jo, det var ett sånt jag menade. Behöver inte vara i våningar men det var ju SMART!
  Tack snälla för tipset!
  Önskar jag vore f-ledig, det hade varit kul. Och skönt.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Om du önskar vanligt bakgaller så finns det nog i varenda ugn som står på tippen, går ju att skura noga och sedan köra i 250grader så är det sterilt, finns ju vid Linta i Bromma. Men annars var ju det som Malin länkade till fenomenalt, ett sånt ska nog jag önska mig, det e ju skitjobbigt med bara ett galler när man bakar massor med bullar.

  SvaraRadera
 5. Linta i Bromma, nu blev jag nyfiken? En tipp där man får ta saker??
  Kram
  Matilda

  SvaraRadera
 6. Linta-tippen ligger bakom plantagen i bromma, vid lillsjön vod kvarnen. Jag tror inte man får plocka på tippen men elskrot brukar de ju ställa i containers som man kan gå in i, säkert kan man promenera in och plocka ett galler, eller flörta med en av de som jobbar där och be dem ta till vara på ett. Man kan också ta ett galler ur en kyl eller frys, men då ligger det nog plant mot bänken liksom, vi brukade "sno" sånna på tippen för att ha att grilla på när jag var i tonåren. http://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=08e39319d81d4aba919f122c81599b25

  SvaraRadera

Skriv nåt, jag blir så himla glad då!