söndag 22 maj 2011

Hemlagad yoghurtglass-receptet


Mums. Otroligt lättgjord och ganska nyttig. Även barnen gillade trots avsaknad av rent socker.

Du behöver ca 200 g jordgubbar. Färska eller frysta.

1/2 dl flytande honung rörs ner i 5 dl rysk yoghurt. Det funkar med turkisk eller grekisk också.

Mixa jordgubbarna lite lagom med 1/2 dl flytande honung och rör sedan ner i yoghurten.

Ner i en bunke och in i frysen i ca 5 timmar. Glöm inte slicka skålen.
Slickepott med prickar från Åhléns btw.
Kram i värmen
Matilda K

3 kommentarer:

  1. åh!! Den vill jag testa, en alldeles äggfri hemmagjord glass :)

    SvaraRadera
  2. Oj så gott det såg ut! Tack så mycket för det receptet, måste jag testa nån gång. Som tur är börjar ju sommaren nu och då är det som tillåtet att frossa i all slags glass.. =)

    SvaraRadera

Skriv nåt, jag blir så himla glad då!