måndag 9 maj 2011

Men varför?

googlad bild

I torsdags morse när jag stod intill kaffebryggaren hörde jag något som lät från köksfläkten. Lyssnade ett tag till för att inse att en fågel flugit ner i trumman och satt fast. Skrapljud av små små klor och lätta vingslag fick mig lite lätt desperat. Hur skulle jag lösa detta själv? Ringde mannen som satt i bilkö på väg till jobbet. Han förmanade mig att ta fram ett lakan och spänna upp om jag skulle öppna upp fläkten. Man vill ju inte behöva jaga runt en liten stackare i hela huset. Fick också tipset att sätta på fläkten på högsta för att kanske ge den en välbehövlig skjuss ut. Funderade på mina alternativ ett tag och tyckte det sistnämnda var värt ett försök i alla fall. Fläkten brummade igång och när jag kikade ut genom köksfönstret såg jag faktiskt en fågel som flög med ilfart rakt förbi. Ville gärna tro att det var just den! Insåg att det likagärna kunde vara en annan.
Sedan blev det tyst i fläkten och jag hoppades att den lilla inte dog därinne.

Imorse- en ny fågel i fläkttrumman!
Hann tänka i flera banor. Hade den suttit där hela helgen? Kunde den överleva tre dygn utan mat och vatten? Var detta en ny fågel?
Bad R att ställa sig beredd vid köksfläkten och så gick jag ut på framsidan av huset. Gjorde tummen upp genom fönstret och så satte R på fläkten. Först kom ett par lösa små fjädrar ut ur ventilen, sedan en liten förvånad blåmes!

Undrar nu bara om detta var en slump eller vad det är som lockar där nere i fläktrumman?
Söker den någonstans att bygga ett bo eller flög den fel?
Vem vet, inte jag.
Kram
Matilda K

1 kommentar:

Skriv nåt, jag blir så himla glad då!