måndag 5 november 2012

Om att tömma ur sig, eller inte


My mind just went blank, he said.
My life just went blank, I said.


Det är nog inte så illa som det verkar. Eller så är det precis just det det är. Jag talar i gåtor jag vet. Om detta var min privata dagbok skulle jag fylla sida upp och sida ner med alla tankar som rasar. Nu säger jag A men inte B. Förlåt. Min sinnesstämning lyser igenom och jag funderar på hur jag ska kunna ventilera och släppa ut mina känslor. En blogg vore ett perfekt forum men å andra sidan är det svårt då det inte bara handlar om mig. Jag har en tid bokat med en terapist. Hyser stora förhoppningar ena dagen för att nästa dag undra om jag verkligen ska gå dit. Jag har ett mycket ambivalent förtroende för psykologer/terapister/samtalspartners. Antar det som styr är mina egna förväntningar i stunden. Jag tror att jag önskar någon som bara lyssnar. Är helt säker på att om rätt knapp trycks på så kommer jag att gråta, och gråta och gråta. Länge. Tills det tar slut och jag kan starta om. Jag har varit lite för stark lite för länge. Att vara mamma handlar väldigt mycket om att sätta sina barn i första rummet men nu måste jag fokusera på mig och mina egna känslor. Precis så.
Kram
Matilda K

terapist
terapeft
terapeut
just det!

7 kommentarer:

 1. Jag önskar att jag kände dig på riktigt - då skulle du få en kram. Kram, Stephanie (som tipsade om randiga sugrör för länge sen)

  SvaraRadera
 2. Jag håller tummarna för dig. Det är så skönt när någon lyssnar, verkligen lyssnar.

  SvaraRadera
 3. Jag trodde aldrig att jag skulle vilja gå till en terapeut, vad skulle jag säga till en sådan?
  Men när det sedan blev skarpt läge med ett sjukt barn så satt jag där i fåtöljen och bara pratade och pratade och pratade. Minns egentligen inte att kuratorn sa så mycket vettigt eller ens att hon fick en syl i vädret särskilt ofta. Det var mer allt jag fick chansen att säga som var grejen, precis som du skriver.
  Ta hand om dig!
  Kram
  Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis vad jag tror. Man varken vill eller kan belasta vänner och familj med allt heller. Ibland krävs en utomstående person som inte är insyltad.
   Hoppas att din och din familjs situation är bättre! Kram!
   Matilda

   Radera
 4. Stora kramar kommer här på ett stort stort lass!

  Jes ♥

  SvaraRadera

Skriv nåt, jag blir så himla glad då!