tisdag 29 september 2009

Äppeltefat


Söta tefatsliknande äppelkakor, lite pillriga att göra men väldigt goda!

Så här gör du
Stansa ut rundlar av mördeg med ett dricksglas eller en kakform. Lägg fyllning (jag finhackade äpplen och sötmandel och blandade med rivet citronskal, ingefära och flytande honung) på hälften och lägg på ett lock på vardera. Nyp ihop med hjälp av en gaffel. Grädda i ugnens mitt i 200 grader, ca 12 min. När kakorna svalnat helt penslar man dem med smält smör och doppar dem försiktigt i en mix av strösocker och kanel. Ljuvligt.


Kram
Matilda K

2 kommentarer:

  1. Ooh my... vad gott det lät! Jag som skulle träna ikväll och sedan bara dricka te...
    Kram

    SvaraRadera
  2. DET ska jag testa!!! Gud så gott det lät. Tack för en urfin blogg.

    KRAM LISA

    SvaraRadera

Skriv nåt, jag blir så himla glad då!