tisdag 10 april 2012

Tips tas tacksamt emot

J på loket som står utanför Café Ångloket i Kusfors.

Jag behöver ett tips på nåt som funkar på nare.
Minns själv att jag hade nare vintertid. Det började alltid i glipan mellan jackärm och vante, sedan spred det sig till underarmen och handryggen. Lilla J har nare över nästan hela kroppen. Superdupertorr hud med små torra knottriga partier, mest på rygg och ben. Jag behöver tips då varken babyolja eller vanlig hudcrème biter!

Kram
Matilda K

12 kommentarer:

 1. Hej! Mandelolja kanske kan vara nåt? Finns på apoteket. Annars Helosan? Smörj på!

  SvaraRadera
 2. Underbar bild vännen! Så himla fin han är - er J ♥. Först var jag inte riktigt säker på om jag visste vad nare var hi hi, men jag tror jag förstår... Har du provat Locobase? Eller Acos Miniderm (apoteket). Tror det finns en variant som heter Propyderm också. Fast jag är ju inte läkare - men mamma ;) haha.

  Stor kram Jes ♥

  SvaraRadera
 3. Helosan! Biter på allt som är torrt.
  Jag använder bomullsvantar(apoteket) och salvan under natten om det behövs . Lika så med fötterna.

  SvaraRadera
 4. Gillar Weledas weather and wind - biter på de mesta hudbekymmer! Rekommenderas varmt.

  SvaraRadera
 5. Prova A-creme från hälsokosten. Den har genom åren (25 st) hjälpt mot min eksem, röda barnstjärtar, torra vinterhänder, kliande utslag... Den är bäst helt enkelt! Dessutom billig. :-)

  SvaraRadera
 6. Håller med Anna, A-creme är jättebra, och jag tycker Bepanthen är toppen också, jag använder den till ansiktet på mig själv(är extremt torr och allergisk mot allt :(, även om det står för röda babystjärtar så e det en toppenbra allaround-salva. Ta hand om dig!!! Kram! Malin

  SvaraRadera
 7. Tack för alla bra tips! Veledas mandeloljecrème har jag själv i ansiktet på torra ställen men det känns lite för exklusivt att smörja in hela hans kropp med. Bepanthen är super men jag tror vi blivit lite imuna som man kan bli efter ett tag. A-crème ska jag nog prova och hederlig Helosan kan ju aldrig vara fel att ha hemma. Massor bra tips hur som helst, här ska smörjas!
  Kram ni fina!

  SvaraRadera
 8. Mary Kay´s Extra emollient night creme, innehåller inget vatten och är extremt fet och fukten hålls inuti. Kan användas både ute och inne i alla väder. Väldigt skyddande på barnarumpor!

  SvaraRadera
 9. Och en sak till, som vår bvc-sköterska tipsade om när sonen var liten och TORR. Om ni använder sköljmedel, sluta! Det är tydligen väldigt uttorkande (dessutom helt onödiga kemikalier att ha nära huden) och drar all fukt från huden.

  SvaraRadera
 10. locobase funkade finfint på vår lilla torris. lycka till och tack för en härlig blogg!

  carolina

  SvaraRadera
 11. Sluta att bada och duscha! (en dusch då och då men så sällan som möjligt). Funkade fint för mitt barn när han var torr som mindre. Vatten torkar ju ur huden som egentligen sköter sig själv utan krämer. Lycka till!

  SvaraRadera

Skriv nåt, jag blir så himla glad då!