tisdag 13 maj 2014

Trasmattekuddar- så här gjorde jagDet här inlägget är till en annan Matilda! Som undrade lite över kuddarna som jag sydde förra helgen.
Trasmattorna köpte jag på Åhlens och bredden passade perfekt till ett par gamla innerkuddar som jag hade sedan tidigare. Även IKEA och Rusta har små trasmattor. MEN, längden räckte inte så att jag skulle kunna bara "vika ihop" mattan och sy ihop om ni förstår vad jag menar. Hittade ett lite kraftigare canvastyg på Åhlens i mörkblått som matchade mattan helt ok.

Man lär så länge man lever som det så fint heter, den första kudden gjorde jag en rejäl miss med så med kudde nr två tänkte jag till innan jag satte saxen i mattan. Eller rättare sagt, jag satte INTE saxen i mattan. Eftersom jag gjorde det i den första med påföljden att den började repa upp sig! Detta fick jag sedan fusklaga för hand och tro mig, det var pillrigt och så onödigt.

Allra enklast är nog om man kan hitta en matta som man bara viker dubbel och syr ihop (för hand om det är en tjockare matta) men om man som jag nu då har en matta som inte räcker hela vägen om och behöver en baksida så är mitt tips att inte klippa i mattan utan att låta ändarna med fransar och allt vara kvar. Efter att bakstycket var ditsatt krängde jag ut och in på alltsammans. Detta blev svårt att beskriva med ord inser jag. Jag har ingen scanner hemma så jag gör en lite märklig bild i Photoshop nu och lägger upp så ser vi om ni förstår hur jag menar...

Jag sydde fast canvastyget med min maskin. Det är en riktigt gammal grön Husquarna som tål det mesta, tror inte jag skulle ta mig för detta med en modern maskin som då säkerligen skulle bli förstörd. Själva öppningen där jag stoppade i innerkudden sydde jag ihop för hand. På bilden ser det ut som om det blev mycket matta över på varje sida men i själva verket var det kanske 15 cm på varje sida. Det var lite halvbökigt att stoppa i innerkudden pga av detta överflöd av matta men när den väl var på plats så märks det inte! Tror till och med att själva kudden blir ännu stadigare. Lycka till nu och hoppas jag inte avskräckte dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv nåt, jag blir så himla glad då!