måndag 18 mars 2013

Inspiration arbetsplats

Fin arbetsplats i hemmiljö som jag går igång på men den där stolen? Ser definitivt snyggare än bekväm ut. Jag föredrar en stoppad stol och gärna med armstöd.
Imorgon åker jag in till Bonti för att fortsätta med renoveringen av deras kontor. Under resans gång har jag samlat mycket inspiration och jag är nu jättesugen på att skapa mig en egen "riktig" arbetsplats här hemma. 

Den ska vara inspirerande men inte för plottrig. Gärna ligga intill ett fönster så att jag kan följa dagens rytm utanför. Jag gillar ljus och rymd och ordning och reda framför kreativt kaos när jag ska arbeta vid datorn. 
Att dekorera med moodboards är populärt har jag upptäckt. Det passar sig bättre i ett hobbyrum känner jag, jag blir för distraherad helt enkelt. Det som slagit mig allra mest när jag har letat bilder är att många hemmakontor är inhysta i en liten undanskymd vrå och även om de ser fina ut på bild så verkar alldeles för få ha tänkt på vikten av en bra ergonomisk stol. En udda snygg stol funkar kanske om man enbart sitter vid arbetsplatsen korta stunder men om man spenderar en hel arbetsdag där måste man tänka lite längre. 

Fördelarna med att arbeta hemifrån är många (inte minst som småbarnsförälder) men det är lätt att slarva när man skapar sitt arbetsrum. Att inte prioritera sig själv helt enkelt. Om man nu arbetar mycket hemifrån så borde arbetsplatsen vara minst lika bra som om den var inhyst på ett kontor, eller hur? Som företagare är det ju egentligen bara att köpa kontorinredningen på företaget. Lätt som en plätt.

Typiskt hemmakontor? En liten undanskymd vrå men denna ser ganska väl fungerande ut ändå. Bra belysning och ett rejält bord!
Det här kanske många tycker ser trist ut men i mina ögon ett nästan perfekt arbetsrum. Det har ljuset, ett rymligt bord, en bra dator och bra belysning. Det känns bara lite kalt dock, hade gärna sett något textilt på väggen till höger. 

Om man inte har utsikt så kanske man har något annat skönt att vila ögonen på. Bra med ingyggda hyllor för förvaring!


Bra belysning är viktigt- inte minst under vinterhalvåret. Låt företaget köpa in ordentliga lampor, både till tak och arbetsbordet!

A place to think Varför inte köpa en riktigt skön fåtölj till hemmakontoret? Ibland måste man pausa och ibland behövs en stund att tänka- det kan vara att klura ut en sak, att komma på en lösning på ett problem eller kanske bara vila ögonen.
De flesta större kontor erbjuder sina anställda en lounge eller ett vilorum.  
Bra rum, ljus och ett fönster, rejält bord med yta men stolen? Njae.

Riktigt snyggt bord och en arbetsstol som ser skön ut. På riktigt.

Kram på er alla,
Matilda K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv nåt, jag blir så himla glad då!