onsdag 20 juni 2012

På plats i torpet

Kärt återseende- mitt fina fina torparkök


pärlhyacinter från en ödeträdgård

Jag fick en försenad (men uppskattad!) födelsedagspresent av min svärmor. Nyvävda trasmattor i blått gånger 2. Fint!

Vi har även bunkrat upp oss i djungelolja, myggspiraler, diverse doftljus och Salubrin.Nyfyndad retroklassiker för en femma
Det är så skönt att vara framme. Första natten sov vi hos svärmor men nu är vi i torpet. Går omkring och känner in mig alltmedan timmarna rullar på. Drar ut lite lådor och öppnar udda skåpsluckor för att hitta saker jag glömt bort att jag hade. Det är lite som julafton varje gång vi kommer hit! Vi har redan hunnit med ett par loppisar och kupan i Skellefteå. Vi lagar mat och värmer diskvatten på spisen och svär över myggen. Dessa små men omåttligt irriterande varelser.
Mitt (enligt försäljarens utsago superdupersnabba) mobila bredband funkar inte i torpet. Jag loggar in och öppnar upp en sida som laddar och laddar och laddar. Det är lite som att titta på färg som torkar eller gräs som växer. Ja men ni fattar. Det går ju inte bara att sitta där. Det betyder färre inlägg ett tag framöver.
Barnen har monterat upp en avdankad studsmatta och stora J med kompis hänger hos grannarna som inhyser vår sommarhäst från den lokala ridskolan. Lilla J skrotar på och lär sig ett par nya ord om dagen. Just nu har han några favoriter; takto (traktor), anka (alla sorters fåglar) och naej (ett lite lurigt nej)
Kram på er,
Matilda K

1 kommentar:

  1. Så härligt o så fint! Vi kom till stugan i Gotland idag. Underbar känsla och lukt. Känner som du, minnena från förra året poppar upp o det är kalas varje stund.

    SvaraRadera

Skriv nåt, jag blir så himla glad då!