tisdag 25 februari 2014

Favoriter på väggen som inte finns ännu

Illustration, kärlek till havet. A3. Adelina. Till Jonathans nya rum.

"Holiday" 30 x 40 cm Digital bildkonst, Camilla Edfors, 

Det var ett bra tag sedan jag skrev. Jag har varit sjuk i snart 4 veckor. Jag som i princip aldrig blir sjuk. Antar att då jag i vanlig ordning inte brydde mig om kroppens signaler förvärrade hela processen. Så klart. Det var inte lunginflammation som läkaren först trodde. Kanske var det svininfluensan eller så hade jag bara maximal otur och fick 3 olika förkylningar på varandra. Nog om det. Jag är betydligt piggare nu i alla fall!

Vi ska flytta! Utan omsvep. Vi har redan skrivit på ett förhandskontrakt och betalat handpenning. I detta nu pågår ett bygge ute i Stockholms skärgård. Militärens gamla kaserner blåses ut och återuppbyggs som flotta bostadsrätter. Det är så spännande och så stort att jag knappt fattar det själv än. Mycket att tänka på. Eller egentligen inte, byggföretaget har ju tänkt åt oss. Vi har gjort våra tillval så nu återstår bara själva väntan och drömmandet. Inflytt i nov/dec. Jag skulle kunna sitta hur länge som helst och leta perfekta inredningsdetaljer och fina möbler.

En sak har jag bestämt mig för. Jag vill ha mer konst på väggarna i vårt nya hem. Ett sånt där hemtrevligt mishmash av högt och lågt som man kan se på bilder av andras hem. Jag växte ju upp i ett hem som fullkomligen bågnade av konst. Har inte saknat det förrän nu faktisk. Blev lite övermättad kanske? Jag fick en idé nyss. jag kom att tänka på en fd pojkvän till en av mina systrar. Han hade en (på den tiden det begav sig) mäktig samling cd-skivor och jag brukade fundera på hur han hade haft råd. Min syster berättade då att han hade en liten gyllene regel, en deal med sig själv. Varje fredag köpte han sig en ny skiva. Ungefär som många av oss kvinnor köper hem färska blommor till hemmet på fredagen. Det ska jag anamma! Fast inte varje fredag men varje lön ska jag köpa nåt i konstväg. Vi pratar ju inte oljemålningar nu men posters eller liknande. Så, alldeles nyss klickade jag hem två finingar. Vill varmt rekommendera www.nordicdesigncollective.com.
Har ju visserligen inte fått hem mina varor ännu men utbudet är i alla fall att rekommendera. Prisvärt, stort och varierat och spännande.

4 kommentarer:

 1. Hej! Vad kul att se dig igen på bloggen. Kanske kanske kan vi trogna läsare hoppas på att du får lite lite ny blogginspiration nu när en stor flytt ska ske? Jag gillar det du skriver och vill ha mer! (även om jag har FULL förståelse att det inte alltid går:))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maria! Vad glad jag blir av att du tog dig tid att lämna ett spår! Peppad att blogga mer. Jag hinner inte läsa andra bloggar själv annat än sporadiskt och då blir det lite så att man tappar kontakten med både bloggvänner och läsare. Men nu så, som du skriver, har jag ny inspiration till tusen. Mest inredning såklart : ) Kram och tack för kommentar!

   Radera
 2. Tycker också att det är jättekul att du är tillbaka! Har saknat dina inlägg!

  Johanna

  SvaraRadera

Skriv nåt, jag blir så himla glad då!